USA hævder at have dræbt terrorgruppe-leder

USA har dræbt Sanafi as-Nasr, der ifølge det amerikanske forsvarsministerium er leder af terrorgruppen Khorasan, i et luftangreb i Syrien torsdag.

Det bekræfter den amerikanske forsvarsminister, Ash Carter, ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Denne operation har påført Khorasan-gruppen et alvorligt slag i dens bestræbelser på at udføre et terrorangreb mod USA og dets allierede, siger Ash Carter.

Ifølge den amerikanske regering er Khorasan-gruppen en celle af al-Qaeda-veteraner, der planlægger angreb mod USA.

Pentagon oplyser, at Sanafi al-Nasr, der var saudiaraber og et betroet medlem af al-Qaeda, blev dræbt i et luftangreb i det nordvestlige Syrien.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder blev Sanifi al-Nasr dræbt i en bil sammen med to andre ledende medlemmer fra al-Qaedas gren i Syrien, Jabhat al-Nusra.

Jabhat al-Nusra kæmper som en del af koalitionen Islamisk Front mod både Assad-styret og Islamisk Stat. Aktivister og eksperter har ifølge AFP tidligere rejst tvivl om, hvorvidt der er en klar forskel på de to grupper.

Sanifi al-Nasr, der også er kendt under navnet Abdul Mohsen Abdullah Ibrahim al-Sharikh, er tidligere blevet beskrevet af den amerikanske regering som en "særlig eftertragtet global terrorist" i 2014.

Ifølge Pentagon var Sanifi al-Nasr en jihadist, der kanaliserede penge og krigere til al-Qaeda. I 2012 var han manden med kontrol over al-Qaedas finanser.

Han er tidligere fejlagtigt blevet erklæret død.

Med drabet på Sanifi al-Nasr siger Pentagon, at amerikanske styrker nu har dræbt fem ledende medlemmer af Khorasan-gruppen på fire måneder.

I et interview i september fremhævede den amerikanske præsident, Barack Obama, Khorasan-gruppen som en "overhængende fare for USA", og sagde at "de her folk vil dræbe amerikanere."

De amerikanske luftangreb i Syrien har hidtil været koncentreret om Islamisk Stat, men ved tidligere tilfælde har det amerikanske militær også haft medlemmer af den såkaldte Khorasan-gruppe i sigtekornet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip