USA har ikke opgivet Syrien-støtte fra FN

Det åbnede den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, ifølge Reuters for søndag, men samtidig gjorde han klart, at de arabiske lande ønsker en stærkere reaktion. De hælder mod at støtte op om den udmelding, der er kommet fra G20-landene, som 12 allerede har underskrevet. Den opfordrer til en stærk international respons på angrebet.

Sammen med sit modstykke fra Qatar, Khaled al-Attiya, holdt Kerry pressekonference oven på et møde med de vigtigste arabiske udenrigsministre, hvor den arabiske holdning blev tilkendegivet.

Også Qatars udenrigsminister fortalte, at Qatar sammen med »sine venner og FN« ser på, hvad man kan gøre for at beskytte det syriske folk. Dog gik han ikke i detaljer med, hvilke muligheder der kan være.

Både amerikanerne og franskmændene, som er helt sikre på, at præsident Assads styrker står bag angrebet, der menes at have kostet flere end 1.400 livet, vil skræmme Assad fra at bruge sådanne våben igen.

Men den franske præsident Hollande er kommet under pres både fra hjemlandet, men også fra andre europæiske partnere, som ønsker et FN-mandat, før man griber militært ind mod Assad-regimet. Derfor sagde han lørdag, at han vil forsøge sig med en resolution fra FNs Sikkerhedsråd til trods for, at Rusland og Kina tidligere har bremset en sådan med deres vetoret. Og det ønske »lytter« amerikanerne til.

»Præsidenten (Obama, red.) og vi andre lytter omhyggeligt til alle vores venner,« sagde Kerry søndag, men slog fast:

»Intet valg er blevet truffet af præsidenten.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip