USA i sorg efter skudmassakre på natklub

Præsident Barack Obama har givet ordre til, at alle offentlige bygninger i USA, deriblandt Det Hvide Hus og amerikanske ambassader verden over, skal flage på halv frem til torsdag efter skudmassakren på en natklub i Orlando i delstaten Florida.

- Et angreb på en amerikaner - uanset etnicitet, religion eller seksuel observans - er et angreb på os alle, siger USA's præsident.

I Florida har guvernøren opfordret til et minuts stilhed.

- Jeg beder om, at vi holder et minuts stilhed for at sørge over dem, som har mistet livet, og for at bede for dem, som kæmper for livet og for deres nærmeste, siger delstatens guvernør, Rick Scott.

Et stort antal byer - fra millionbyer som New York, Chicago og San Diego til småbyer som Rehoboth Beach i delstaten Delaware - er der planlagt vågenætter for dødsofrene og de sårede.

Samtidig har talsmænd for LGBT-grupper, der repræsenterer bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner, svoret, at de trods massakren vil gennemføre planlagte parader og festligheder for homoseksuelle.

- Vi vil ikke nedtone. Vi vil ikke holde os hjemme. Vi vil ikke gå tilbage i skabet. Vi er ude for at marchere, for at fejre og for at sørge, siger borgmesteren i Los Angeles, Eric Garcetti, som talte om massakren i Orlando ved et pressemøde i forud for gay pride paraden i storbyen.

- Vi har Orlando i vores hjerter i dag, siger han.

I blandt andet Detroit og Dallas siger politiet, at sikkerheden vil blive øget ved arrangementer for bøsser og lesbiske og ved natklubber, som frekventeres af mange homoseksuelle.

I Chicago siger Brian Johnson, som leder rettighedsgruppen for bøsser og lesbiske Equality Illinois, at et angreb på en bar for homoseksuelle har historisk og social betydning.

- Vi har ikke kirker at søge til. At angribe os i en natklub er ikke blot et angreb på at sted, hvor vi mødes. Det er et angreb på selve hjertet i det samfund, hvor vi føler os trygge, siger Johnson.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip