USA indleder efterforskning af dopingsnyd i Rusland

Det amerikanske justitsministerium har igangsat en undersøgelse af mulig statsstøttet doping af adskillige russiske topatleter.

Det fortæller unavngivne kilder til avisen The New York Times og nyhedsbureauet Reuters.

Helt konkret er det statsanklagerens kontor i New Yorks østlige distrikt, der nu skal granske russiske embedsfolk, atleter, trænere, antidopingmyndigheder og enhver anden person, der kan have været involveret i et organiseret dopingprogram.

Med den kriminelle efterforskning går sagen fra at være en mulig sportsskandale til at være en føderal straffesag, noterer The New York Times.

Undersøgelsen ventes at fokusere på, om der er tråde fra dopingsagen i Rusland til amerikanske banker eller konkurrencer på amerikansk jord.

Det er usikkert, om russiske atletikudøvere får lov til at deltage ved det kommende OL.

Aktuelt er de udelukket fra international konkurrence som følge af en rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada), hvor det kom frem, at der skulle være foregået systematisk, statsstøttet doping i en årrække.

Lørdag sagde Wadas præsident, Craig Reedie, at han tvivler på, at Ruslands antidopingmyndigheder når at leve op til kravene, inden sommerens lege i Rio går løs.

Russiske toppolitikere har nægtet, at der er foregået systematisk doping af landets atleter.

/ritzau/

Dagens Gossip