USA kalder militærangreb mod Syrien sidste udvej

»Nogle har spurgt, hvorfor vi i lyset af vores kollektive krigstræthed ikke kan bruge ikke-militære redskaber til at opnå det samme mål? Mit svar på spørgsmålet er: ’Vi har udtømt alternativerne,« sagde Samantha Power ifølge nyhedsbureauet Reuters i sin tale på Center for American Progress.

Hun har tidligere udtalt, at hun ikke længere tror på, at FNs Sikkerhedsråd er i stand til at reagere på det meget omtalte giftgasangreb i Syrien den 21. august, da Rusland ikke vil gå med til et angreb på det mellemøstlige land.

Samme udmelding kom fra USAs præsident under G20-topmødet i Sankt Petersborg i Rusland lørdag, hvor han afviste, at det var nødvendigt med et mandat fra det splittede og »paralyserede« Sikkerhedsråd, der har været ude af stand til at opnå enighed i spørgsmålet om Syrien.

»Hvis vi er seriøse i forhold til at opretholde et forbud mod brug af kemiske våben, så er et internationalt modsvar nødvendigt, og det vil ikke komme via handling fra Sikkerhedsrådet,« sagde han ifølge Reuters.

Præsident Barack Obama skal efter planen holde en tale til det amerikanske folk natten til onsdag dansk tid. Han arbejder i disse dage på at samle international opbakning til at angribe Syrien og på at få hjemlig støtte fra Kongressen, som han har bedt om at godkende en amerikansk straffeaktion mod Bashar al-Assads styre.

Kongressen vender tilbage fra ferie i den kommende uge, hvor medlemmerne vil stemme om præsidentens forslag.

Dagens Gossip