USA-kender: Clinton kan drage nytte af Obamas talegaver

Efter at have skældt hinanden ud i flere måneder er det demokratiske parti nu i gang med at samle sig forud for valgkampen om præsidentembedet i USA går i gang.

Det vurderer Jørn Brøndal, der er lektor ved Center for Amerikanske Studier efter, at den siddende præsident Barack Obama i en video har erklæret sin fulde støtte til den demokratiske kandidat Hillary Clinton.

- Nu handler det om at finde fælles fodslag inden den endelige valgkamp, der først for alvor går i gang efter konventerne til sommer, siger han.

Både til partiets heling og til efterårets kamp mod republikanernes kandidat Donald Trump får Hillary Clinton god brug for præsidentens støtte, mener Jørn Brøndal.

- Der er ingen tvivl om, at Hillary Clinton, der ikke er nogen stor taler, kan se frem til, at Obama går i brechen for hende, siger han.

Samtidig er præsidenten populær blandt demokratiske vælgere, ligesom han på landsplan stadig har omkring 50 procent af befolkningens støtte.

- Det er pænt, når man sammenligner med hans forgænger, der på det her tidspunkt lå på 20 procent, siger Jørn Brøndal.

Formelt kæmper Hillary Clinton stadig med Bernie Sanders om at blive demokraternes kandidat, men ifølge Jørn Brøndal har tirsdagens primærvalg i USAs største stat, Californien, udryddet al tvivl: Demokraternes kandidat hedder Hillary Clinton.

Hun skal derfor i gang med at omfavne partiets venstrefløj, som hun har kæmpet med gennem primærvalgene.

- Bernie Sanders har i primærvalgene presset hende mod venstre, når det kommer til velfærd, handel og retorikken om Wall Street, siger Jørn Brøndal.

- Men hun skal stadig række ud mod venstre. Man kan derfor forestille sig, at hun finder en vicepræsidentkandidat fra venstrefløjen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip