USA-kender: Clinton leverede varen i alsidig tale

Skrevet af admin

29/07/2016

Dagens topnyheder

Iagttagere af amerikansk politik havde på forhånd kaldt det en af de vigtigste - hvis ikke den allervigtigste - tale i Hillary Clintons liv.

Og spørger man Anders Agner Pedersen, redaktør på kongressen.com, som beskæftiger sig med amerikansk politik, så var Demokraternes præsidentkandidat leveringsdygtig fra scenen på konventet i Philadelphia.

- Det var en Hillary Clinton, der godt var klar over, at hun virkelig skulle levere varen. Det gjorde hun faktisk også, siger Anders Agner Pedersen, der selv var til stede i salen.

- Hun bliver aldrig en taler på niveau med Barack Obama (USA's præsident, red.) eller for den sags skyld Bill Clinton (ekspræsident og gift med Hillary, red.). Men når det er sagt, så holdt hun en ganske god tale, og hun havde salen med sig, fortæller Anders Agner.

Torsdagens tale var klimakset på Demokraternes konvent, der begyndte mandag.

Ifølge USA-kenderen fik Hillary Clinton gjort flere gode ting med sine ord fra scenen. Blandt andet ved at række ud til senator Bernie Sanders, der konkurrerede om at blive partiets kandidat til at komme i Det Hvide Hus.

- Hun forsøgte at række ud til Bernie Sanders' vælgere, de unge. Hun fik samtidig lanceret nogle af kardinalpunkterne i sit politiske katalog. Hun fik lagt sig helt på linje med Obamas politik. Og afslutningsvis fik hun virkelig sendt bredsider mod Donald Trump, siger Anders Agner Pedersen.

Donald Trump er den person, som Hillary Clinton skal dyste mod ved præsidentvalget 8. november.

En af Hillary Clintons væsentligste udfordringer frem mod valget bliver ifølge Anders Agner Pedersen at lære amerikanerne, hvem personen Hillary Clinton er.

- Den øvelse vil fortsætte herfra og frem til 8. november, mener redaktøren.

/ritzau/