USA-kender: Trump mislykkes med at samle partiet

Selv om der var både jubelråb og klapsalver, da Donald Trump natten til fredag dansk tid holdt tale på Republikanernes konvent og takkede ja til at være partiets præsidentkandidat, fremstår han stadig som en person, der deler mere end samler partiet.

Det vurderer Anders Agner Pedersen, USA-kender og redaktør på kongressen.com. Han har selv været til stede ved konventet i Cleveland, Ohio.

- Missionen med at få helet og samlet partiet er han simpelthen ikke lykkedes med, siger han.

- Det er værd at notere, at han har begejstret sine tilhængere, men jeg tror ikke, der er kommet mange nye med om bord i løbet af de forgangne dage.

- Her i området er det tydeligt at se, hvor splittet man er omkring Trumps kandidatur. Der har været daglige demonstrationer, og sikkerheden er massiv for at undgå, at folk ryger i totterne på hinanden, lyder det fra Anders Agner Pedersen.

Trump benyttede talen til at italesætte sig selv som den person, der kan sikre "lov og orden" i USA. Større nyheder var den dog blottet for. En "Trump-classic", vurderer Anders Agner Pedersen.

- Det var en tale, der kørte på de budskaber, som han har bragt hidtil i sin valgkampagne. Han fremlægger sig selv som kandidaten for lov og orden med en hård immigrationspolitik og hård linje over for Islamisk Stat. Tilsat var en meget heftig kritik af Hillary Clinton, siger Anders Agner Pedersen.

Clinton er den kvinde, som Trump efter al sandsynlighed skal op imod i kampen om at overtage præsidentembedet i USA.

Den tidligere udenrigsminister og førstedame ventes på Demokraternes konvent i næste uge formelt at blive valgt som partiets bud på en præsident.

Amerikanerne vælger deres næste præsident 8. november. Vinderen bliver indsat i embedet 20. januar næste år.

/ritzau/

Dagens Gossip