USA-kilde: Rusland bomber i Syrien efter forhåndsvarsel

Det russiske forsvarsministerium bekræfter, at det har indledt en militær operation fra luften mod Islamisk stat i Syrien.

Bekræftelsen kommer, efter at parlamentet i Moskva tidligere onsdag har givet grønt lys til militære operationer i det krigshærgede land.

En syrisk sikkerhedskilde siger til nyhedsbureauet AFP, at russiske og syriske kampfly har angrebet tre syriske provinser.

- Russiske og syriske fly gennemførte adskillige angreb mod terrorstillinger i Hama, Homs og Latakia, siger kilden.

Khaled Khoja, der er leder for Den Syriske Nationalkoalition - en paraplygruppe for dele af den syriske opposition - siger, at 36 civile har mistet livet under de russiske flyangreb.

Han skriver på Twitter, at Islamisk Stat og islamister med tilknytning til al-Qaeda ikke er til stede i de områder, der er bombet.

- De ramte områder i dagens russiske flyangreb i Homs var de områder, som bekæmpede Isil og nedkæmpede det for et år siden, skriver han med henvisning til Islamisk Stat.

USA udtrykker også skepsis - at Rusland kan have angrebet områder, der ikke kontrolleres af Islamisk Stat.

En amerikanske embedsmand, der ønske at være anonym, siger, at det kan komplicere samarbejdet mellem USA og Rusland om krigen i Syrien.

USA var blevet informeret om, at Rusland ville indlede flyangreb i Syrien. Oplysningerne kom fra en russisk diplomat i den irakiske hovedstad, Bagdad, siger det amerikanske udenrigsministeriums talsmand, John Kirby.

Overhuset i Rusland gav onsdag formiddag enstemmigt grønt lys til en anmodning fra præsident Vladimir Putin om at sende væbnede styrker til Syrien.

Det er Syriens præsident, Bashar al-Assad, som har bedt Rusland om militær støtte, oplyser stabschefen i Kreml, Sergej Ivanov.

Rusland har de seneste måneder optrappet sin tilstedeværelse i Syrien, hvortil russerne har sendt både militært personel, avancerede våbensystemer og kampfly.

Anvendelsen af Ruslands væbnede styrker "vil være funderet på folkerettens anerkendte principper og normer".

John Kirby siger, at de russiske luftangreb ikke vil ændre den amerikanske-ledede koalitions strategi i Syrien.

- Den amerikansk-ledede koalition vil fortsætte med flyoperationer over Irak og Syrien, som det er planlagt for at støtte vores internationale opgave med at decimere og ødelægge Isil, siger han med henvisning til Islamisk Stat.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip