USA klar til at rydde op efter bombe-fadæse i natur-paradis

Viceadmiral Scott Swift understreger ifølge nyhedsbureauet Reuters, at det er op til den australske regering at beslutte, hvad der skal ske med bomberne.

»Når afgørelsen er truffet, vil vi arbejde tæt sammen med dem, der udpeges til at løse problemet. Skal bomberne fjernes, vil vi med glæde deltage i arbejdet,« siger han ifølge Reuters.

Flyene kastede bomberne, der var inaktive, i dybt vand så langt fra koralrevet som muligt for at minimere skaderne på området, som findes på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Egentlig var det meningen, at bomberne skulle lande på øen Townshend Island i nærheden som en del af en øvelse, men da det blev rapporteret, at området ikke var clearet for farer, blev missionen afbrudt.

US Navy har forklaret, at jagerflyene, AV-8B Harrier, manglede brændstof, og at de ikke havde mulighed for at lande med bomberne om bord.

Nødsituationen opstod på andendagen for øvelsen Talisman Saber, hvor både amerikanske og australske militærfolk medvirker. I alt deltager 28.000 personer over tre uger.

Great Barrier Reef er verdens største koralrev, og det strækker sig over mere end 2.600 kilometer langs den australske østkyst.

Dagens Gossip