USA: Kongressen genåbnet efter skudepisode

En politibetjent blev kvæstet under biljagten.

Ifølge myndighederne er der ingen tegn på, at episoden skulle være terrorrelateret. Flere medier skriver, at kvinden forsøgte at trænge ind til Det Hvide Hus, hvilket fik sikkerhedsvagter til at eftersætte bilen. Politikere og turister måtte søge dækning og en større sikkerhedsoperation blev sat i værk.

Læs også: Mistænkt kvinde dræbt efter Kongres-skyderi

Politiet siger, at kvinden havde forsøgt at komme forbi en afspærring ved Det Hvide Hus og med Secret Service i hælene var kørt gennem byen i retning mod kongresbygningen på Capitol Hill.

»Secret Service forsøgte at stoppe bilen og skud blev affyret. Bilen, der blev eftersat, ramte en politibil på vejen,« fortæller politichef Kim Dine.

»Vi har ingen oplysninger, der peger på terrorisme eller andet end en isoleret hændelse,« siger Dine.

Berlingskes korrespondent i Washington, Kristian Mouritzen, var til stede foran Kongressen. Han har talt med øjenvidner og politiet, der beskriver, hvad der skete, da der blev affyret skud foran Kongressen:

Kvinden havde en baby på bagsædet af bilen og kørte ad Pensylvania Avenue mod Kongressen. Her forsøgte hun at køre op ad de stejle trapper op mod selve Kongressen. Hun blev omringet af politiet og forsøgte at vende om i bilen, hvorefter politiet skød kvinden.

Mistænkt anholdt: Adskillige såret af skud ved den amerikanske kongres

Ifølge øjenvidner og politiet er babyen uskadt.

I første omgang blev Kongressen lukket ned af sikkerhedsmæssige årsager, men afspærringen er ophævet igen.

Skuddene blev affyret klokken 14.19 lokal tid foran the Capitol, hvor den amerikanske kongres holder til.

Inde i bygningen sad politikerne og diskuterede den store budgetkrise, som tirsdag morgen sendte flere hundredetusinde offentligt ansatte hjem på ulønnet orlov.

Dagens Gossip