USA kræver klart svar om Snowdens status

Det spørgsmål optager store dele af det internationale samfund, efter at det russiske nyhedsbureau RIA Novosti onsdag meddelte, at Snowden skulle have opnået formel tilladelse til at bevæge sig frit omkring i Rusland og krydse landets grænser. Efterfølgende afviste Snowdens advokat dog dette.

»Han bliver her. Han er her i transitzonen,« sagde advokat Anatoly Kucherena efter at have holdt møde med sin klient i Moskva-lufthavnens transitområde.

Særligt USA er interesseret i at vide, hvad der skal ske med manden, som har afsløret, at amerikanerne spionerer mod egne og udenlandske borgere samt sine allieredes ambassader.

»Vi søger klarhed fra de russiske myndigheder om hr. Snowdens status og ændringer i den,« siger pressesekretær i Det Hvide Hus, Jay Carney, ifølge AFP.

Hvor længe Snowden bliver i ingenmandsland er uklart, lande som Venezuela og Bolivia har indikeret, at de gerne tilbyder ham asyl, men på grund af usikkerheden for at blive pågrebet af USA, har Snowden hidtil opholdt sig i transitområdet.

Der har han været siden 23. juni, da han ankom fra Hong Kong efter at have forladt USA.

Amerikanerne anklager Snowden for spionage, efter at han har lækket oplysninger om den amerikanske efterretningstjenestes omfattende overvågningsprogram, Prism.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip