USA kræver spionanklaget udleveret

Ifølge Reuters har Det Hvide Hus rettet en direkte henvendelse til russerne om at få udleveret ham, inden han når at flygte videre på de rejsepapirer, som Ecuador har forsynet ham med.

Det Hvide Hus siger i en officiel meddelelse, at USA er overbevist om, at Edward Snowden stadig befinder sig i Rusland, og at man håber på, at den russiske regering vil bruge alle muligheder for at udlevere ham, oplyser en talsmand for Det Hvide Hus, Jay Caeney.

Samtidig erklærer Det Hvide Hus, at myndighederne i Hong Kong blev orienteret i tide om, at USA havde annulleret Edward Snowdens pas, så myndighederne havde kunnet forhindre ham i at forlade Hong Kong og dermed Kina.

»Vi køber simpelthen ikke forklaringen om, at det var en teknisk beslutning af immigrationsmyndighederne i Hong Kong, Det var et bevidst valg fra regeringens side om at lade en eftersøgt gå på trods af en gyldig arrestordre, og den beslutning har uden diskussion en negativ indflydelse på det amerikansk-kinesiske forhold,« lyder det fra talsmanden.

Samtidig gør Det Hvide Hus opmærksom på, at præsident Barack Obama under hele forløbet er blevet orienteret om udviklingen.

Dagens Gossip