USA kværner Tjekkiet og er klar til OL-semifinale

19/02/2014

Der er lagt op til en drømmekamp mellem USA og Canada i semifinalen i ishockeyturneringen ved OL i Sotji.

Onsdag aften vandt USA med hele 5-2 over Tjekkiet i kvartfinalen, mens canadierne slog Letland med de mindre overbevisende cifre 2-1.

USA ligner dermed på papiret et mere formstærkt hold end Canada i det, som bliver en gentagelse af OL-finalen for fire år siden i Vancouver.

Amerikanerne kom i onsdagens kamp mod tjekkerne bedst fra start i første periode ved at komme foran 1-0 efter knap to minutter på et mål af James Van Riemsdyk.

Få minutter senere fik tjekken Ales Hemsky udlignet, men amerikanerne satte senere i første periode tingene på plads med scoringer fra Dustin Brown og David Backes.

I anden periodes døende sekunder øgede NHL-stjernen Zach Parise til 4-1, og det lignede en afgørelse på kampen.

Hvis det ikke allerede var afgjort, så sørgede Phil Kessel for at dræbe al spænding i den tredje og sidste periode med scoringen til 5-1. Målet faldt efter to geniale tværpasninger, som udstillede Tjekkiets hullede forsvar.

Tjekkerne fik reduceret til 2-5 senere i tredje periode via Hemskys andet mål i kampen, men der var tale om ren kosmetik, og den amerikanske sejr kom aldrig i fare.

I den anden kvartfinale vandt Canada en kneben 2-1-sejr over Letland, som længe lurede på sensationen.

USA og Canada mødes i den ene semifinale, mens Sverige og Finland skal mødes i den anden semifinale.