USA: IS-leder med forbindelse til Paris-bagmand er dræbt

Skrevet af admin

29/12/2015

Mest læste i dag

En ledende person i Islamisk Stat (IS) med forbindelse til den formodede bagmand til massakrerne i Paris er dræbt i Syrien.

Det oplyser det amerikanske forsvarsministerium.

I alt er 10 ledende IS-folk dræbt i luftangreb over den seneste måned, og blandt dem er Charaffe al Mouadan. Han blev dræbt under et angreb juleaftensdag.

- Han var et medlem af Isil og havde base i Syrien, og han havde en direkte forbindelse til Abdelhamid Abaaoud, cellelederen for angriberne i Paris, siger en talsmand for den amerikanske hær, oberst Steve Warren.

- Han var aktivt i gang med at planlægge flere angreb mod Vesten, tilføjer Warren, der til dagligt er stationeret i den irakiske hovedstad, Bagdad.

Isil er det samme som IS.

130 mennesker blev dræbt, da radikale islamister i november gik til angreb flere steder i den franske hovedstad.

- Over den seneste måned har vi dræbt 10 ledende Isil-folk i målrettede flyangreb, siger obersten. Flere af dem har været "eksterne planlæggere", og blandt dem folk, der har tilknytning til angrebene i Paris.

Han nævner Abdul Qader Hakim som en af disse personer. Han stod for IS' eksterne operationer. Han blev dræbt under et flyangreb mod den nordirakiske by Mosul anden juledag.

Warren siger, at de vellykkede angreb skal ses i sammenhæng med de andre succeser i kampen mod IS.

Den irakiske hær kunne mandag meddele, at den havde indtaget byen Ramadi i den centrale del af Irak fra IS.

/ritzau/AFP