USA lukker ned

Lukningen påvirker dog ikke strengt nødvendige stillinger, som får det amerikanske samfund til at køre rundt. Det betyder, at posten stadig bliver delt ud, mens de statsligt ansatte flyveledere også vil sikre, at lufttrafikken bliver afviklet, ligesom FBI vil efterforske kriminalitet, og der fortsat bliver udbetalt sociale ydelser.

Desuden hører skoler, politi og sygehuse under de enkelte delstater og vil derfor ikke blive berørt.

Samtidig vil alt militært personale stadig være på job og få udbetalt løn til tiden, lover præsident Barack Obama.

Der vil dog ikke være ansatte til at tage sig af nye ansøgninger om sociale ydelser, og forespørgsler til skattevæsnet vil heller ikke blive besvaret.

Også nationalparker og nationale zoologiske haver lukkes ned. Museet Smithsonian, der beskæftiger mere end 4.000 mennesker, vil blive nødt til at skære antallet af medarbejderne ned til blot 688. Smithsonian Institute, der omfatter nogle af landets mest populære museer, vil dermed ikke være i stand til at holde sine døre åbne for offentligheden.

Samtlige amerikanske nationalparker bliver med øjeblikkelig virkning lukket. Det vil ifølge Reuters betyde et tab på 750.000 besøgende, svarende til 30 millioner dollar, for hver dag, parkerne er lukket.

De finansielle markeder ventes at reagere negativt på lukningen, og ifølge Bloomberg News vil hver eneste lukkedag betyde, at den amerikanske økonomi mister 300 millioner dollar eller to milliarder danske kroner.

Det er første gang siden december 1996, at det offentlige USA delvist er nødt til at lukke ned. Lukningen varede dengang tre uger, før en tilsvarende budgetstrid blev løst.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip