USA-ministerium undersøger nu politidrab på sort mand

Skrevet af admin

08/07/2016

Mest læste i dag

USA's justitsministerium går nu ind i sagen om en sort mand, der forleden blev skudt af politiet i Baton Rouge i den amerikanske delstat Louisiana.

Ministeriet har åbnet en strafferetlig efterforskning af to hvide betjentes ageren i sagen, hvor 37-årige Alton Sterling blev dræbt.

Undersøgelsen fra højeste sted kommer efter pres fra blandt andet politikere i Louisiana.

- I skal vide, at en efterforskning er i gang. Den bliver ledet af det amerikanske justitsministerium, siger Louisianas guvernør, Jon Bel Edwards, torsdag til en forsamling i en kirke i Baton Rouge.

- Vi vil komme stærkere og mere samlet ud af denne tragedie, tilføjer han.

Den 136 kilo tunge Alton Sterling blev overmandet, skudt og dræbt af politiet uden for en butik, efter at betjente var rykket ud til meldinger om, at en sort mand havde truet med en pistol.

Justitsministeriet sagde onsdag, at det ville gennemføre en såkaldt civilretlig undersøgelse af drabet.

Det blev i første omgang vel modtaget af Baton Rouges borgmester og politichef. Men de udtrykte bekymring for, at undersøgelsen ikke var nok.

Og nu tyder det på, at justitsministeriet er enigt. I hvert fald har det natten til fredag dansk tid offentliggjort, at det starter en decideret kriminalefterforskning.

USA's præsident, Barack Obama, sagde torsdag, at drabene på to sorte mænd er et tegn på, at USA står med store udfordringer i sit retssystem.

- De (skuddrabene) er symptomatiske for de store udfordringer inden for vort strafferetlige system, de racemæssige forskelle, der viser sig i hele systemet år efter år, og den deraf følgende mistillid mellem ordensmagten og mange af de samfund, de tjener, skrev Obama på Facebook.

/ritzau/Reuters