USA og Pakistan diskuterer droneangreb og terror

Forholdet mellem USA og Pakistan er hårdt prøvet på grund af amerikanske droneangreb, der ifølge Pakistan krænker landets suverænitet, og den amerikanske udenrigsministers besøg var af sikkerhedshensyn ikke meldt officielt ud på forhånd.

Målet med besøget er blandt andet at lægge pres på Pakistans regering, som USA gerne ser slå hårdere ned på terrorreder på pakistansk territorium, da ekstremister hyppigt angriber amerikanske tropper i Afghanistan fra bjergregionerne mellem de to nabolande.

Det forventes desuden, at John Kerry og Nawaz Sharif vil diskutere, hvordan samtaler med Taleban, der er gået i hårdknude, kan blive genoptaget, og hvad der vil være den bedste indsats for at stabilisere Afghanistan, når de amerikanske tropper trækker sig ud.

»Vi vil drøfte terrorbekæmpelse, grænseoverskridende militarisme, den økonomiske dagsorden, og hvordan vi kan fortsætte partnerskabet med henblik på at fremme et sikkert og stabilt Afghanistan,« siger en højtstående amerikansk embedsmand, der rejser med Kerry, ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Det er Kerrys første besøg i Pakistan som udenrigsminister.

BNB

Dagens Gossip