USA og Rusland holder Syrien-konference i juni

Om Assads repræsentanter dukker op er endnu uvist, men USAs udenrigsminister John Kerry giver ifølge Reuters udtryk for, at det vil være ualmindelig dumt af det syriske regime at holde sig væk.

»Hvis han (Assad, red.) forregner sig, sådan som han har forregnet sig før, når det gælder fremtiden for hans land, er det klart, at oppositionen vil modtage betydelig støtte,« lød det ifølge AFP tirsdag fra Kerry under et besøg i Stockholm. Han uddybede dog ikke arten af denne støtte.

Til gengæld var han klar i mælet overfor den syriske ledelse og med direkte adresse til Assad, sagde han:

»Vi håber, at vi vil have en mulighed for at komme til forhandlingsbordet. Hvis Assad beslutter ikke at komme, vil det blot vise verden, hvor tom hans retorik er,« lød det fra Kerry.

Alliancen kaldet Syriens Venner, som blandt andet tæller Danmark, mødes ifølge Reuters i næste uge i Jordan for at give deres opbakning til den amerikansk-russiske fredskonference.

Reuters citerer også Kerry for at sige, at general Salim Idris, der leder oprørerne i Den Frie Syriske Hær, i en telefonsamtale har givet udtryk for, at oppositionen møder op til fredskonferencen.

Det vil nu være op til FN at finde den endelige dato, skriver Reuters.

Dagens Gossip