USA om mulig IS-sejr i Irak: For tidligt at fastslå

Det er endnu for tidligt at fastslå, at den militante bevægelse Islamisk Stat (IS) har erobret den irakiske provinshovedstad Ramadi.

Det siger USA's forsvarsministerium, efter at IS har påstået, at gruppen har taget kontrollen over byen i det vestlige Irak.

- Det er for tidligt at sige noget definitivt om situationen på jorden på nuværende tidspunkt, siger Pentagon-talsmand Maureen Schumann direkte adspurgt, om USA har bekræftet, at Islamisk Stat har taget den fulde kontrol over Ramadi.

Ifølge ministeriet har Islamisk Stat dog et militært overtag i byen.

Hun tilføjer, at USA "fortsætter med at overvåge forlydender om hårde kampe i Ramadi, og at situationen i området er uafklaret og omstridt".

Skulle det vise sig at holde stik, at IS-militante har erobret byen, vil det markere det største nederlag for regeringen i Irak siden sidste sommer. IS indledte en offensiv mod byen torsdag eller fredag.

Da gruppen søndag påstod, at den havde sat sig på Ramadi, reagerede Iraks premierminister, Haider al-Abadi, ifølge AFP ved at beordre irakiske regeringsstyrker til at "holde deres positioner" i Ramadi, der er hovedstad i Anbar-provinsen.

Han opfordrede samtidig styrker, stammefolk og elitestyrker til at tvinge Islamisk Stats krigere ud af byen.

Den Internationale Organisation for Migration (IOM) siger, at 8000 folk er drevet på flugt i løbet af de seneste dages uroligheder i Ramadi.

500 personer skulle være blevet dræbt under de voldsomme kampe ifølge en lokal talsmand.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip