USA opfordrer FN til at støtte ny styrke i Sydsudan

Den amerikanske ambassadør i FN, Samantha Power, opfordrer FN's Sikkerhedsråd til at støtte et forslag om at indsætte en ny styrke i Sydsudan, der har været udsat for heftige kampe siden 2013.

Det er den afrikanske regionale organisation IGAD, der har foreslået at oprette den nye styrke. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Sikkerhedsrådet har tidligere vedtaget en resolution, der forlænger FN's mandat i Sydsudan til 12. august, for at man kan nå at forhandle om nye tiltag og en ny styrke i landet.

Det er ventet, at der ligeledes vil blive foreslået at indføre våbenembargo og nye sanktioner mod de ansvarlige for voldshandlingerne i verdens yngste nation.

Den amerikanske FN-ambassadør siger, at FN bør støtte op om en ny styrke i landet, som følge af den voldelig konflikt, som brød ud i 2013 mellem præsident Salva Kiirs styrker og soldater loyale over for vicepræsident Riek Machar.

- Der er brug for, at vi alle sammen støtter dem, siger Power ifølge Reuters.

- USA mener, at regionens forslag (om at indsætte en styrke red.) er en måde at skabe sikkerhed i Juba, hvilket er afgørende for, at de stridende parter kan gøre fremskridt og implementere en fredsaftale, fortsætter Powers.

Hovedstaden Juba blev rystet af flere dage med heftige kampe tidligere på måneden. Omkring 300 personer døde under kampene, og to kinesiske FN-medarbejdere blev dræbt i et angreb på en FN-base.

FN's fredsstyrker er blevet beskyldt for at se til uden at tage affære, da en masse civile blev angrebet nær FN-basen.

FN har 13.500 tropper og politifolk i Sydsudan. Deres mandat lyder, at de skal beskytte civile.

Sydsudan er verdens yngste nation. Landet blev selvstændigt i 2011, og to år senere brød en borgerkrig ud.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip