USA overrumples ikke af nordkoreansk missiltest

»Vi har set dem affyre missiler tidligere ... Og det ville passe til deres nuværende mønster af krigerisk, uvillig og ukonstruktiv retorik og ageren,« siger talsmanden ifølge Reuters.

Udtalelsen kommer efter meldinger om, at styret i Pyongyang har flyttet to mellemdistance-raketter ud til den nordkoreanske østkyst, altså tættere på stillehavsøen Guam, hvor USA både har en fly- og flådebase.

»Vi opfordrer dem til at stoppe provokationerne for i stedet at fokusere på deres internationale forpligtelser og brødføde deres eget folk. De gør kun dem selv stadig mere isolerede fra resten af verden,« tilføjer talsmanden fra Det Hvide Hus.

Adskillige resolutioner fra FNs Sikkerhedsråd pålægger Nordkorea at holde sig fra alle nukleare og ballistiske missilaktiviteter.

De to mellemdistance-raketter, der er nået frem til den nordkoreanske østkyst, går under navnet Musudan, og ifølge Reuters er missiltypen aldrig blevet testet. Det vurderes, at Musudan-raketter har en rækkevidde på omkring 3.000 kilometer, som formentlig kan øges til 4.000 kilometer, hvis de udstyres med lette sprængladninger.

Hvis det er tilfældet, kan de nordkoreanske raketter nå Guam.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip