USA: Palmyra-operation ændrer ikke vores syn på Assad

USA glæder sig over, at Islamisk Stat (IS) nu er fjernet fra Palmyra, hvor den syriske præsident Bashar al-Assads styrker har kæmpet mod den ekstremistiske bevægelse om kontrollen med den syriske oldtidsby.

- Vi synes, at det er en god ting, at Daesh ikke længere kontrollerer byen, siger en talsmand for det amerikanske udenrigsministerium, John Kirby, med brugen af en anden betegnelse for Islamisk Stat.

Han understreger ifølge Reuters, at magtskiftet i oldtidsbyen ikke ændrer USA's modstand mod Assad-styret.

- Når det er sagt, er vi naturligvis også opmærksomme på, at det bedste håb for Syrien og det syriske folk ikke er en udvidelse af Bashar al-Assads mulighed for at tyrannisere det syriske folk, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Talsmanden tilføjer, at det endnu er uvist, om den syriske hærs generobring af byen vil få nogen indflydelse på fredsprocessen.

- Det er for tidligt at sige noget om, i hvilken grad operationen i Palmyra vil påvirke det den ene eller den anden vej, siger Kirby.

Islamisk Stat indtog byen i maj 2015 og har siden da ødelagt flere vigtige monumenter og arkæologiske skatte.

Generobringen er både en symbolsk og en strategisk sejr for præsident Bashar al-Assads styre, som dermed har kontrol over et større ørkenområde og vejen helt til den irakiske grænse.

/ritzau/

Dagens Gossip