USA planlægger »diskret og begrænset« angreb

Det understregede en talsmand for Det Hvide Hus torsdag aften dansk tid.

»Det, vi taler om her, er noget meget diskret og begrænset,« siger Josh Earnest ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Talsmanden afslørede samtidig, at præsident Obama torsdag var i telefonisk kontakt med den tyske forbundskansler, Angela Merkel, for at diskutere et angreb på Syrien.

Den amerikanske administration i Washington afviser ifølge Reuters at drage parallel mellem optakten til et eventuelt angreb i Syrien og optakten til invasionen i Irak, hvor der ifølge amerikanerne skulle have været masseødelæggelsesvåben, hvilket der som bekendt viste sig ikke at være.

»Obamas potentielle svar på Syriens angreb med kemiske våben 21. august står i stærk kontrast til erfaringen fra Irak,« siger Josh Earnest.

Han sagde desuden, at USA måske er villig til at sætte sig i førersædet for at få et internationalt forbud mod kemiske våben.

Ved presseseancen ved Det Hvide Hus fortalte talsmanden, at Barack Obama også har vendt et eventuelt angreb på Syrien med Storbritanniens premierminister, David Cameron, og Frankrigs præsident, Francois Hollande.

»Andre lederes holdning til denne situation betyder noget,« siger Josh Earnest.

Den danske regering er klar til at støtte USA i en militær aktion uden om FNs Sikkerhedsråd, men afviser, at amerikanerne har bedt Danmark om at deltage.

Dagens Gossip