USA poster milliarder i biler med automatisk styring

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske regering har torsdag givet tilsagn om at hjælpe med at bane vejen for automatisk styrede biler. Den har således givet fire milliarder dollars til forskning og forsøg med teknologien.

Den amerikanske transportminister, Anthony Foxx, offentliggjorde projektet i bilbyen Detroit sammen med topledere fra Google, General Motors, Ford, Volvo, Fiat og Honda.

- Der er meget, der stadig skal gøres, før vi kan udvikle det 21. århundredes transportsystem, siger Foxx ifølge nyhedsbureauet AFP.

Foxx siger, at Obama-administrationen planlægger at skaffe endnu flere midler til at sætte gang i brugen af førerløse biler, der menes at kunne skabe mindre trængsel på vejene og forhindre ulykker.

- Vi er på vej mod en fremtid, hvor trængslen kun vil blive værre, siger Foxx, der tilføjer, at 75 procent af den amerikanske befolkning vil være koncentreret i 11 "megaregioner," i fremtiden.

De fleste ulykker i trafikken sker ifølge Foxx som følge af menneskelige fejl, som førerløse biler kan udrydde.

- Bare ved simpel hovedregning vil det betyde, at automatisk styrede biler kunne have reddet 25.000 liv sidste år, siger Foxx.

Mark Reuss, udviklingsleder i General Motors, siger, han tror på, at initiativet vil være en stor hjælp til udviklingen af teknologien bag bilteknologien.

General Motors, Ford, Honda, Toyota, Mercedes-Benz, Audi, BMW, Toyota, Nissan og Hyundai arbejder alle officielt aktivt på teknologien bag bilernes styresystem.

Systemet involverer blandt andet automatisk opbremsning og automatisk styring, der giver føreren mulighed for at slippe rettet under kørslen.

/ritzau/