USA rejser sig i Copa America med storsejr

08/06/2016

USA er vært for Copa America, og efter en dårlig start med nederlag til Colombia rejste hjemmeholdet sig natten til onsdag dansk tid med en storsejr over Costa Rica.

USA vandt opgøret 4-0 foran næsten 40.000 tilskuere i Chicago.

Der var bare spillet ni minutter, da Clint Dempsey genoplivede håbet om, at holdet kan gå videre fra det indledende gruppespil ved at omsætte et straffespark til 1-0.

- Det var vigtigt for os at komme godt fra start, siger Dempsey, der nu har scoret 50 gange for det amerikanske landshold.

Dempsey havde også en fod med i Jermaine Jones' scoring til 2-0 i det 36. minut, og han var også arkitekten bag, da Bobby Wood fem minutter senere udbyggede føringen.

I det 87. minut slog Graham Zusi sejren fast.

USA har nu tre point i gruppe A, mens Costa Rica ligger sidst i gruppen sammen med Paraguay. Begge har et point.

Med en sejr i den sidste gruppekamp mod Paraguay er USA sikker på at gå videre til knockout-runderne. Uafgjort kan også gøre det, hvis gruppefavoritterne fra Colombia ikke taber til Costa Rica i deres afsluttende kamp.

Colombia vandt nattens opgør mod Paraguay med 2-1.

Real Madrid-spilleren James Rodriguez lagde op til Carlos Baccas scoring til 1-0 i det 12. minut og fordoblede selv føringen i det 30. minut. Victor Ayala reducerede for Paraguay 20 minutter før slutfløjtet.