USA: Rusland rammes af hurtige sanktioner

Økonomiske sanktioner mod Rusland vil blive sat i værk allerede i denne uge, siger en amerikansk embedsmand ifølge flere nyhedsbureauer.

- Jeg tror, der vil være bevægelse mod sanktioner formentlig allerede i denne uge, og der er et helt spektrum af sanktioner, siger embedsmanden.

Det sker som gengæld for Ruslands militære indgriben på den ukrainske halvø Krim.

Samtidig meddeler Det Hvide Hus i Washington, at det vil samarbejde med landets internationale partnere for at sikre, at Ukraine har nok økonomiske midler til at kunne genoprette orden og økonomisk fremgang.

Det hedder i erklæringen, at USA vil sikre "tilstrækkelig finansiering" og initiativer, der kan afbøde de omkostninger, som Ukraine har i forhold til russisk energi.

USA vil også give "teknisk bistand" til Ukraine i verdenshandelsorganisationen WTO, når det gælder rettigheder i forhold til Rusland.

Der udtrykkes samtidig vilje til "at hjælpe ukrainske forretningsfolk med at finde nye eksportmarkeder" og sikre større energiudnyttelse, så Ukraine "mindsker sin afhængighed af importeret gas" fra Rusland.

Udenrigsminister John Kerry, der befinder sig i Ukraines hovedstad, Kijev, har givet den ukrainske regering tilsagn om en milliard dollar i lån.

Han skal mødes med Ukraines midlertidige præsident, Oleksandr Turtjynov, og den nye premierminister, Arsenij Jatsenjuk.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip