USA: Russiske styrker kontrollerer nu Krim

Russiske styrker har søndag opnået fuldstændig operativ kontrol over den ukrainske Krim-halvø, oplyser en amerikansk regeringskilde ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den amerikanske oplysning kommer på en dag, da diplomatiet har været glødende for at finde en løsning på konflikten i det urohærgede land, og den ukrainske flådechef efter et døgn på posten har skiftet side og nu er chef for den autonome region Krims flåde.

USA's præsident, Barack Obama, drøftede i en telefonsamtale krisen i Ukraine med Tysklands kansler, Angela Merkel, og kaldte Ruslands indtrængen på Krim fuldstændig lovstridig, oplyser en højtstående amerikansk regeringskilde.

- Det primære formål ved opkaldene har været at understrege den totale illegitimitet ved Ruslands indgriben i Ukraines Krim-region, siger kilden på et telefonpressemøde.

Kilden, der ønsker at være anonym, siger videre, at præsident Obama har planer om tilsvarende telefonopkald til den britiske premierminister og den polske præsident for at drøfte situationen.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip