USA sagsøger Armstrong for 700 mio. kr.

Nu har det amerikanske justitsministerium endegyldigt besluttet, at man hiver Armstrong, holdets direktør Johan Bruyneel, Tailwind Sports, som stod driften af holdet, vekseler Tom Weisel, Armstrongs agent Bill Stapleton og den tidligere Tailwind-bestyrelsesformand Barton Knaggs i retten.

De anklages alle for at have modtaget honorarer og 'andre goder' fra det nationale amerikanske postvæsen, US Postal, i perioden 1998-2004.

Der er i forvejen rejst en såkaldt whistleblower-sag mod Armstrong og hans samarbejdspartnere, og bag den står amerikanerens tidligere hjælperytter Floyd Landis. Det er den sag, som det amerikanske justitsministerium nu tilslutter sig.

Hvis Landis og den amerikanske stat vinder sagen, kan det udløse en erstatningssum på op mod 700 mio. kr. Justitsministeriet har bebudet, at man søger en erstatning på tre gange det beløb, som US Postal-modtog i sponsorater i perioden 1998-2004, omkring 230 mio. kr..

Heraf skal Armstrong personligt have fået omkring 100 mio. kr.

Landis vil som whistleblower stå til at få omkring 30 procent af den erstatning, som sagen udløser.

Armstrongs advokater har allerede kaldt søgsmålet 'opportunistisk og hyklerisk':

- US Postal Service fik en kæmpe fortjeneste ud af deres sponsorat af cykelholdet. Deres egne undersøgelser beviser det gentagne gange. USPS var aldrig et offer for svindel. Lance Armstrong kørte sig helt ud for USPS-holdet, og han gav varemærket en fantastisk eksponering i de år, siger Elliot Peters til Associated Press.

Justitsministeriet skal bevise, at man ikke bare var et offer for svindel, men også at varemærket US Postal på den ene eller anden måde tog skade på grund af sponsoratet.

Armstrong har i forvejen to sager på halsen efter sine indrømmelser. Firmaet SCA kræver de 69 mio. kroner, som man udbetalte ham i bonus, tilbagebetalt, mens Sunday Times vil have omkring 3 mio. kroner udbetalt i en sag om bagvaskelse retur.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip