USA sender amfibiefartøjer til Filippinerne

Det amerikanske militær har beordret to amfibiefartøjer til Filippinerne som et nyt bidrag til redningsarbejdet og nødhjælpsindsatsen i landet efter tyfonkatastrofen, siger talsmænd for den amerikanske regering i Washington.

Hundredvis af amerikanske marineinfanterister vil blive sendt til øriget sammen med de to fartøjer, som kan operere i oversvømmede og sumpede områder med væltede træer og ødelagte huse.

De to fartøjer, der er fremstillet til krigsførelse, bliver sent til Filippinerne fra den japanske havneby Sasebo.

- De sendes af sted om ganske kort tid fra Sasebo, siger en talsmand for den amerikanske flåde.

Et andet fartøj, USS Denver, som er et amfibie-transportskib, er også ved at blive indsat i redningsoperationerne. Alle tre fartøjer har landingsdæk for helikoptere, små hospitalsafdelinger og kapacitet til at producere desinficeret vand.

Det er general Paul Kennedy, leder af marineinfanteristernes redningsindsats, der har anmodet om amfibiefartøjerne.

Generalen har også anmodet om at få en Osprey helikopter-flyvemaskine til Filippinerne. Denne kan lande som en helikopter og flyve som et fly. Desuden har han bedt om at få særlige angrebskøretøjer sendt til landet, da disse kan anvendes i områder, hvor vejene er blokeret af træer og ødelagte bygninger.

- Vi udelukker ikke indsættelse af fartøj hos vore allierede, mens de prøver at klare denne frygtelige situation, siger Pentagon-talsmanden George Little.

Det amerikanske militær, der har 243 marineinfanterister i Tacloban i katastrofeområdet på øen Leyte, vil i den kommende tid konstant øge det militære mandskab i forbindelse med redningsindsatsen.

- Dødstallet efter tyfonen Haiyans ødelæggelser i Filippinerne er på mellem 2000 og 2500, sagde Filippinernes præsident, Benigno Aquino, til tv-stationen CNN tirsdag.

FN og flere nødhjælpsorganisationer har dog reageret med skepsis på præsidentens udmelding. De mener, at dødstallet er højere. Der er tidligere nævnt dødstal på over 10.000.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip