USA siger nej til flyveforbud i Syrien

Men der bliver ingen flyveforbudszone i denne omgang, fastslår præsident Barack Obamas talsmand i sikkerhedspolitiske spørgsmål, Ben Rhodes, ifølge Reuters.

»Vi føler, at den bedste beslutning vil være at styrke den moderate opposition,« siger han til nyhedsbureauet og understreger, at en flyveforbudszone er en vidtrækkende operation, som højst sandsynligt vil kræve et langvarigt militært engagement.

Mandag og tirsdag i næste uge mødes G8-landene i Nordirland for at diskutere, hvordan borgerkrigen kan bringes til en ende. Ifølge Ben Rhodes er Obama nødt til at mødes med de andre nationer for at finde råd.

»Det er en flydende situation, så det er nødvendigt for ham at konsultere alle lederne i G8 om vores vurdering af brugen af kemiske våben og hvilken type støtte, oprørerne skal have,« siger han.

Allerede inden Obama mødes med de øvrige nationer, der blandt andet tæller Tyskland og Storbritannien, ligger det fast, at Rusland er imod USAs beslutning om at væbne oprørerne. Ifølge Reuters har det store land mod øst den bekymring, at den øgede mængde våben i området vil sætte stabiliteten i hele mellemøsten over styr.

Den udenrigspolitiske rådgiver for styret i Moskva, Yuri Ushakov, siger ligeledes, at USAs beviser for, at syriske regeringstropper skulle have anvendt kemiske våben, eksempelvis nervegassen sarin, er meget »lidt overbevisende«.

Torsdag bekræftede officielle kilder i Det Hvide Hus, at Obama er indstillet på at bevæbne oppositionen i Syrien som følge af de nye efterretninger fra landet, hvor civilbefolkningen i over to år har måtte lide i en borgerkrig mellem en broget opposition og præsident Bashar al-Assads regime.

Dagens Gossip