USA skruer op for sikkerheden efter massiv lækage

Derfor arbejdes der for tiden på højtryk med at give sikkerheden i USAs efterretningsarbejde et eftersyn, oplyser landets nationale sikkerhedstjeneste, NSA.

Tjenesten, som Snowden i en årrække arbejdede for på Hawaii, vil blandt andet indføre den såkaldte »two-man-rule« for dataoverførsel – en regel, der også bruges til at beskytte landets atomvåben.

»Two-man-rule« betyder helt konkret, at der skal være to personers godkendelse for at kopiere filer over på en ekstern enhed, når filerne ligger på et sikret netværk.

»Hvornår vi er klar med et modtræk? Svaret er nu,« sagde USAs viceforsvarsminister, Ashton Carter, på et møde om landets sikkerhed i Colorado ifølge Reuters.

Her understregede NSAs direktør, Keith Alexander, at »two-man-rule« i sagens natur også dækker over systemadministratorer som Snowden og alle andre med adgang til følsomme oplysninger.

For en måned siden bekræftede USA eksistensen af det elektroniske overvågningsprogram PRISM, efter at Snowden lækkede fortrolige dokumenter og afslørede, at programmet holder øje med brugere på Google, Skype, Facebook og flere andre sider og programmer.

Snowden, der i snart en måned har opholdt sig i Moskvas internationale lufthavn, har senest bedt om midlertidigt asyl i Rusland. Han venter stadig på svar.

Dagens Gossip