USA slår alarm: Nordkorea kan affyre atomvåben

Ifølge amerikanske efterretninger er nordkoreanerne nemlig i stand til at lade missilerne med nukleart sprængstof. Vurderingen fra en Pentagon-agent bliver bekræftet af Doug Lamborn fra Repræsentanternes Hus.

Han siger til nyhedsbureauet Reuters, at efterretningerne viser, at »Nordkorea har atomvåben, der kan blive sendt afsted med ballistiske missiler«. Men Doug Lamborn understreger, at pålideligheden ved efterretningerne er lav.

Torsdag kom det frem, at Nordkorea har gjort mindst et missil klar til affyring.

Klargøringen skete angiveligt onsdag, hvor mellemdistancemissilet af typen Musudan blev rejst i affyringsposition. Det vides ikke, hvorfor missilet ikke blev skudt af, men ifølge den amerikanske regeringskilde kan manøvren enten ses som et psykologisk skaktræk mod USA og landets allierede, eller blot et forsøg på at sikre, at udstyret virker.

Meldingen om den nordkoreanske optrapning af truslen fik præsident Barack Obama til at advare Nordkoreas leder, Kim Jong-un, kraftigt mod at føre truslen ud i livet.

»USA vil tage de nødvendige skridt for at beskytte landet folk og leve op til vores forpligtelser med vores allierede i regionen,« siger Barack Obama ifølge nyhedsbureauet AFP.

Dagens Gossip