USA til Ukraine: Træk regeringsstyrkerne tilbage

USA er dybt bekymret over de voldsomme begivenheder i Ukraine og blander sig nu direkte i landets interne forhold med en opfordring til regimet om at beordre regeringstropperne væk fra gaderne.

I en telefonsamtale med Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, sent tirsdag aften dansk tid har vicepræsident Joe Biden gjort det klart, at USA fordømmer vold fra begge sider i konflikten, men at regeringen bærer et særligt ansvar for at nedtrappe urolighederne.

Seneste melding fra det uroplagede land er, at 19 mennesker er dræbt i sammenstød mellem vrede oppositionstilhængere og regeringsstyrker i hovedstaden Kijev.

- Vicepræsident Biden ringede i dag til Ukraines præsident, Viktor Janukovitj, for at udtrykke alvorlig bekymring vedrørende krisen i Kijevs gader.

- Han opfordrede præsident Janukovitj til at trække regeringstropperne tilbage og udvise maksimal tilbageholdenhed, hedder det i en udtalelse fra Det Hvide Hus.

Joe Biden understregede, at det haster med at få etableret en øjeblikkelig dialog med oppositionens ledere og fremsætte seriøse forslag om politiske reformer.

Siden Janokovitj i november afviste en aftale med EU til fordel for et tættere samarbejde med Rusland, har der været regeringsfjendtlige demonstrationer i Kijev. Oppositionen kræver, at Janukovitj træder tilbage.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip