USA tiltaler yderligere 16 personer i Fifa-sag

Torsdag aften blev yderligere 16 personer trukket ind i korruptionsskandalen i Det Internationale Fodboldforbund, Fifa.

Det skete, da det amerikanske justitsministerium i Washington holdt et pressemøde, hvor man fortalte om den seneste udvikling i sagen.

Blandt de nye tiltalte er Ricardo Teixeira, som tidligere præsident for Brasiliens Fodboldforbund samt tidligere vicepræsident i Fifa.

Ifølge AFP blev det offentliggjort, at foreløbig otte personer har erklæret sig skyldige i anklagerne i korruptionssagen.

Reuters meddelte tidligere torsdag, at den forhenværende præsident for Panamas Fodboldforbund Ariel Alvarado også er blandt de 16 nye, som de amerikanske myndigheder har valgt at tiltale.

Tiltalen af de yderligere 16 personer er samlet i en ny anklage, som følger efter den oprindelige, hvor 14 personer var omfattet, oplyste den amerikanske justitsminister Loretta Lynch ifølge dpa.

- En jury i Brooklyn er returneret med et anklageskrift på 92 sider, som indeholder anklager mod yderligere 16 personer, som alle er nuværende eller tidligere fodboldledere, sagde Lynch.

- Jeg kan fortælle, at otte af de tiltalte har erklæret sig skyldige. Disse tiltalte accepterede deres ansvar for de kriminelle handlinger, lød det ifølge AFP fra Lynch.

Loretta Lynch oplyste, at de otte, der har erklæret sig skyldige, kommer dels fra den gruppe, som blev tiltalt i første omgang, dels fra gruppen på de 16 nye tiltalte.

Tidligere torsdag blev præsidenterne for fodboldforbundene i henholdsvis Sydamerika samt Nord- og Centralamerika anholdt. Det var Alfredo Hawit Banegas fra Honduras og Juan Angel Napout fra Paraguay, der begge er vicepræsidenter i Fifa.

Juan Angel Napout er præsident for Conmebol, mens Alfredo Hawit Banegas er præsident for Concacaf.

De to Fifa-ledere mistænkes for at have modtaget penge for at have solgt marketingrettigheder i forbindelse med kampe i Latinamerika og ved VM-kvalifikationskampe, lød det fra Schweiz' justitsministerium.

Torsdag stormede det amerikanske forbundspoliti, FBI, også et tv-produktionsfirma i Miami i forbindelse med Fifa-korruptionsskandalen.

Det skete i de samme timer, som de 16 yderligere tiltalte blev præsenteret for offentligheden af det amerikanske justitsministerium.

Firmaet Imagina US, som er et datterselskab af det spanske firma Imagina, var dog indstillet på at samarbejde med myndighederne.

- Der er ingen, som bliver anholdt i dag, og vi samarbejder fuldt ud med efterforskerne, lød det fra Ken Tolle, advokat for Imagina US.

/ritzau/

Dagens Gossip