USA-tumult rammer Legoland-ejer

Uroen i USA, hvor politikerne ikke kan blive enige om budgettet, har kastet mørke skygger over mange. Nu rammer det også Legoland-ejeren Merlin Entertainments.

Det var planlagt, at selskabet skulle børsnoteres, men den proces sinkes på grund af de amerikanske politikeres stridigheder. Det skriver Jyllands-Posten.

Børsnoteringen sørger for en mere langsigtet løsning i ejerkredsen, som altså også tæller Lego-familien Kirk Kristiansen. Deres pengetank Kirkbi er den største aktionær i selskabet med et ejerskab på 32 pct. af aktierne. Kapitalfondene Blackstone og CVC med henholdsvis 30 og 24,5 procent af aktierne vil gerne ud, mens Kirkbi tidligere har meldt ud, at man gerne vil beholde mindst en fjerdedel af ejerskabet i selskabet.

Ifølge britiske aviser vil det blive annonceret inden for de næste uger. Men intet er sikkert, før uroen i USA har lagt sig, og politikerne har fundet en løsning. Og så skal de finansielle markeders reaktion afgøre udfaldet.

Selskabet har før forsøgt at blive børsnoteret men uden held. I marts blev det så igen et ønske, fordi Merlin Entertainments i længere tid har klaret sig godt. Analytikere har sat værdien til omkring 35 milliarder kroner. Dog bliver det tal noget mindre, når selskabets gæld på cirka 10 milliarder kroner trækkes fra.

Man ved endnu ikke, hvor Merlin Entertainments skal børsnoteres. Både London og New York er mulige bud. Før har Merlin meldt ud, at London var et ønske.

Selskabet ejer store forlystelsesparker som Legoland verden over og omsætter for næsten 10 milliarder kroner.

 

 

 

Dagens Gossip