USA: Vi følger begivenhederne i Tyrkiet tæt

Det Hvide Hus opfordrer til dialog mellem regeringen og demonstranterne.

»Vi følger begivenhederne i Tyrkiet med bekymring, og vores interesse er fortsat at støtte retten til ytringsfrihed og forsamling, herunder retten til fredelige protester,« lyder det i en udtalelse fra talskvinde for Det Hvide Hus Caitlin Hayden.

»Vi tror på, at den langvarige stabilitet, sikkerhed og velstand i Tyrkiet er bedst sikret via opretholdelsen af de fundamentale friheder til forsamling, ytring, tilhørsforhold samt frie og uafhængige medier. Tyrkiet er en nær ven og allieret for USA, og vi forventer, at de tyrkiske myndigheder opretholder disse fundamentale friheder,« lyder det ifølge Reuters fra talskvinden.

Tirsdag brugte urobetjente tåregas og vandkanoner mod 5.000 demonstranter i Tyrkiets hovedstad, Ankara, og politiet satte ligeledes hårdt ind mod de omkring 10.000 demonstranter, der var forsamlet på Taksimpladsen i Istanbul.

Optøjerne i Tyrkiet er eskaleret i den senere tid. Demonstranterne kræver, at Tyrkiets premierminister, Recep Tayyip Erdogan, og hans konservative regering trækker sig.

Dagens Gossip