USA vil gøre alt for at få Snowden hjem

Den amerikanske FBI-chef, Robert Mueller, har tidligere meldt ud, at USA vil gøre alt for at få stillet Edward Snowden for en dommer, og nu siger også formanden for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus i Kongressen, Mike Rogers, at den amerikanske regering vil udtømme alle juridiske muligheder for at få Snowden tilbage til USA.

»Når man tænker på, hvad han siger, han vil gøre, og på, hvad han så rent faktisk gør, så trodser det al logik,« siger Mike Rogers ifølge Reuters. Samtidig gentager han sin påstand om, at Snowdens lækage af hemmelige overvågningsprogrammer har brudt den amerikanske nations sikkerhed.

USAs justitsministerium oplyser desuden, at det vil forsøge at samarbejde med lande, Snowden rejser til.

»Vil vil fortsat drøfte spørgsmålet med Hongkong og søge om samarbejde med andre lande, Snowden muligvis forsøger at rejse til,« udtaler justitsministeriets talskvinde, Nanda Chitre, i en erklæring ifølge Reuters.

Hun tilføjer, at USA lørdag kontaktede Hongkong for at få Snowden udleveret. Men søndag gav Hongkongs regering ham lov til at forlade regionen med begrundelsen, at den amerikanske anmodning om at få Snowden udleveret til USA ikke er i fuld overensstemmelse med loven.

Præcis hvor den tidligere NSA-ansatte vil rejse hen, står ikke klart. Men ifølge kilder fra det russiske flyselskab Aeroflot er Snowden på vej til Moskva, hvorfra han planlægger at tage til Venezuela via Cuba. Også Island har været nævnt som Snowdens destination.

WikiLeaks har støttet Edward Snowden, siden han stod frem i flere internationale medier og afslørede USAs hemmelige efterforsknings- og overvågningsprogrammer. Det er angiveligt WikiLeaks , som har eskorteret ham ud af Hongkong på anmodning fra ham selv.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip