USA vil have Egypten til at løslade afsat præsident

Mohamed Morsi er i husarrest på et »sikkert sted«, siger Egyptens midlertidige ledelse, og han er ikke blevet set i offentligheden siden sin afsættelse den 3. juli.

I de seneste dage, mens USA har fordømt vilkårlige anholdelser af medlemmer af den islamistiske bevægelse, som Mohamed Morsis politiske parti hører til, har talsperson Jen Psaki afvist at udtale sig om, hvorvidt den amerikanske regering mener, at den afsatte præsident bør løslades.

»Vi har fra starten udtrykt bekymring over hans anholdelse og over de politisk motiverede vilkårlige arrestationer af Det Muslimske Broderskabs medlemmer,« siger Jen Psaki nu ifølge Reuters.

Hun tilføjer, at amerikanske embedsfolk desuden har været i regelmæssig kontakt med alle sektorer af det egyptiske samfund.

»Vi fortsætter med at opfordre til god behandling af de tilbageholdte,« siger Jen Psaki.

Den amerikanske ambassadør i Egypten, Anne Patterson, har blandt andet mødtes med den midlertidige egyptiske præsident, Adli Mansour, oplyser talsperson Jen Psaki.

Det Muslimske Broderskab og modstandere af Mohamed Morsi har hver især indkaldt til demonstrationer i hele Cairo fredag.

Dagens Gossip