USA vil have Kina til at lægge pres på Nordkorea

Derfor er USAs udenrigsminister, John Kerry, lørdag i Beijing for at forsøge at overbevise kineserne om, at de skal hjælpe med at sætte Nordkoreas leder, Kim Jong-un på plads.

»Kina har en enorm mulighed for at gøre en forskel her, og jeg håber, at vi i vores samtaler, når jeg kommer frem, vil være i stand til at lægge en sti, der kan mindske disse spændinger,« sagde John Kerry ifølge nyhedsbureauet AFP fredag.

»Og jeg tror, at det er klart for alle i verden, at intet land i verden har så tæt et forhold til og så stor en indflydelse på Nordkorea, som Kina har,« fortsatte han.

John Kerry har netop været i Sydkorea for at vende den tilspidsede situation med præsiden Park Geun-Hye, som blev tilbudt amerikanske støtte i forsøget på at opbygge et bedre forhold til den nordlige nabo.

Krisen på Den Koreanske Halvø tog torsdag yderligere en drejning efter, at rapport fra den militære efterretningstjeneste i USA vurderede, at der er risiko for, at Nordkorea er i stand til udstyre sine langtrækkende missiler med atomsprænghoveder. En rapport som efterretningstjenesten selv har sået tvivl om troværdigheden af.

Men i kølvandet på rapporten truede Nordkorea med, at Tokyo »vil blive fortæret af flammer fra kernevåben«, hvis Japan skulle finde på at blande sig i den koreanske konflikt.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip