USA vil have Kina til at lægge pres på Nordkorea

Derfor er USAs udenrigsminister, John Kerry, lørdag i Beijing for at forsøge at overbevise kineserne om, at de skal hjælpe med at sætte Nordkoreas leder, Kim Jong-un på plads.

»Kina har en enorm mulighed for at gøre en forskel her, og jeg håber, at vi i vores samtaler, når jeg kommer frem, vil være i stand til at lægge en sti, der kan mindske disse spændinger,« sagde John Kerry ifølge nyhedsbureauet AFP fredag.

»Og jeg tror, at det er klart for alle i verden, at intet land i verden har så tæt et forhold til og så stor en indflydelse på Nordkorea, som Kina har,« fortsatte han.

John Kerry har netop været i Sydkorea for at vende den tilspidsede situation med præsiden Park Geun-Hye, som blev tilbudt amerikanske støtte i forsøget på at opbygge et bedre forhold til den nordlige nabo.

Krisen på Den Koreanske Halvø tog torsdag yderligere en drejning efter, at rapport fra den militære efterretningstjeneste i USA vurderede, at der er risiko for, at Nordkorea er i stand til udstyre sine langtrækkende missiler med atomsprænghoveder. En rapport som efterretningstjenesten selv har sået tvivl om troværdigheden af.

Men i kølvandet på rapporten truede Nordkorea med, at Tokyo »vil blive fortæret af flammer fra kernevåben«, hvis Japan skulle finde på at blande sig i den koreanske konflikt.

Dagens Gossip