USA vil hjælpe syriske oprørere militært

Meldingen kommer, efter amerikanerne har konkluderet, at præsident Bashar al-Assad og det syriske styre flere gange har benyttet kemiske våben i kampen mod oprørerne.

»Præsidenten (Barack Obama, red.) har besluttet at yde mere støtte til oppositionen. Det vil indebære direkte støtte til (oprørernes, red.) Øverste Militære Råd,« siger Ben Rhodes, sikkerhedsrådgiver i Det Hvide Hus, ifølge Reuters.

Det forlyder ikke på nuværende tidspunkt, hvordan amerikanerne har tænkt sig at støtte oprørerne militært, men i løbet af den kommende tid vil Barack Obama drøfte situationen i Syrien med FN og med landene på det kommende G8-topmøde.

Det Hvide Hus konkluderer, at mellem 100 og 150 personer har mistet livet i forbindelse med de kemiske angreb. Styret har ifølge amerikanerne blandt andet benyttet nervegassen sarin.

»Vores efterretningstjeneste har stor tillid til denne vurdering, da den har fået adskillige uafhængige strømme af information,« siger Ben Rhodes.

Den amerikanske præsident har tidligere advaret Bashar al-Assad om, at hvis styret har anvendt kemiske våben, vil den amerikanske kurs over for Syrien blive ændret radikalt.

Dagens Gossip