USA vil i dialog med Rusland om Syrien

Kerry meddelte Ruslands præsident, Vladimir Putin, at USA og Rusland har fælles interesser i Syrien, herunder at sørge for stabilitet i regionen.

»USA tror på, at vi deler nogle meget vigtige fælles interesser i Syrien - stabilitet i regionen og forhindring af, at ekstremister skaber problemer over hele regionen og andre steder,« sagde Kerry ifølge AFP.

Han lod desuden forstå, at han håber, at de to lande kan finde fælles forståelse om Syrien.

Kerry tilføjede, at USA også tror på, at de USA og Rusland kan samarbejde om andre vigtige emner, for eksempel Nordkorea, Iran og tættere økonomiske bånd mellem de to lande.

Kerrys besøg i Rusland er led i bestræbelserne på at forbedre forholdet mellem USA og Rusland. Forholdet mellem de to lande har været noget nedkølet, blandt andet på grund af uenigheder om menneskerettigheder og Syrien.

I et svar til Kerry sagde Putin tirsdag, at han finder det vigtigt, »at vores nøgleministerier og institutioner, herunder udenrigsministeriet, kan samarbejde om at finde løsninger på aktuelle og presserende sager«.

»Jeg er virkelig glad for at se dig, fordi det giver os mulighed for at diskutere de emner, som vi finder vanskelige, ansigt til ansigt,« tilføjede han ifølge Reuters henvendt til Kerry.

Rusland betragtes som en nær ven af den syriske præsident Bashar al-Assad, og Rusland menes også at forsyne Assads regime med våben.

Vestlige lande, herunder USA, har kritiseret Rusland for ikke at bruge sine forbindelser til det syriske regime til at sætte en stopper for blodsudgydelserne i landet. Omvendt hævder Moskva, at de vestlige lande kun forværrer konflikten ved at søge at styrte præsident al-Assad.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip