USA vil ikke bombe Syrien alene

USA vil ikke angribe alene, siger en amerikansk embedsmand onsdag ifølge AFP.

»Enhver militær aktion vil inkludere internationale partnere, ingen vil blive gennemført ensidigt,« siger embedsmanden, der ønsker at være anonym.

Embedsmanden bekræfter desuden, hvad der hidtil har været spekulationer om, nemlig at et angreb vil strække sig over mere end en enkelt dags bombardementer.

»Mulighederne er ikke kun begrænset til en enkelt dag,« lyder det.

Til gengæld vil kilden ikke kommentere, om der vil blive brugt andre våben end krydsermissiler og dermed, om der også er planer om at indsætte kampfly i syrisk luftrum.

»Men vi undersøger enhver mulighed,« lyder det undvigende svar.

Samtidig er der hektisk aktivitet i kulisserne mellem potentielle deltagere i den koalition, som USA er ved at stable på benene til enten at yde politisk-moralsk støtte eller til at deltage med våben.

Præsident Obamas nærmeste medarbejdere er i kontakt med blandt andet Tyrkiet og Jordan, samt ikke mindst Storbritannien, hvor parlamentet torsdag er hasteindkaldt for at diskutere situationen, og hvor premierminister David Cameron onsdag sammen med Obama slog fast, at præsiden Bashar al-Assad bærer ansvaret for det kemiske angreb.

Frankrig er også en sandsynlig deltager i koalitionen ligesom Canada, mens Danmark har erklæret sig rede til at stå ved USAs side - også militært.

Amerikanske analytikere er samtidig i gang med at vurdere, hvilke konsekvenser et amerikansk angreb vil få, mest nærliggende om »der er mulighed for at den syriske regering vil anvende kemiske våben igen,« som kilden udtrykker det.

De sidste detaljer i angrebsplanen er stadig under udarbejdelse, men hovedformålet og hovedmålene for angrebene vil ifølge AFPs kilder være, at »forhindre regimet i at bruge kemiske våben igen«.

USA ventes torsdag af offentliggøre beviserne for, at det var det syriske regime, der stod bag sidste uges kemiske angreb i Damaskus-forstaden Ghouta, hvor flere hundrede mennesker, heriblandt adskillige kvinder og børn, blev dræbt.

Dagens Gossip