USA vinder isens arvefjendeopgør efter 16 straffeslag

Den olympiske ishockeyturnering nåede sit hidtidige højdepunkt lørdag eftermiddag, da USA efter en dramatisk afgørelse besejrede arvefjenderne fra Rusland med 3-2 efter straffeslag.

T.J. Oshie blev matchvinder for amerikanerne, efter at han fire gange overlistede russernes målmand Sergei Bobrovsky i straffeslagskonkurrencen, som blev ekstra lang og spændende.

Hele otte gange måtte holdene hver sende en skytte af sted, før der faldt en afgørelse.

Russerne lagde ellers bedst ud i kampen, der blev spillet i et højt og opskruet tempo. Og halvvejs inde i kampen gav overtaget pote, da Pavel Datsyuk rykkede dybt mellem tre amerikanere og udplacerede målmand Jonathan Quick.

Amerikanerne slog dog tilbage, da de udnyttede en russisk udvisning mod slutningen af anden periode.

Det var Alexander Radulov, der sad i straffeboksen for russerne ved den lejlighed, og samme Radulov var åbenbart ikke blevet klogere, da han 10 minutter før tid tillod sig endnu en tåbelig udvisning.

Den straffede amerikanerne også, og dermed lignede det amerikansk sejr.

Elegante Datsyuk, der spillede en stor kamp, fik dog udlignet til 2-2, og kort efter troede russerne og størstedelen af publikummet i hallen, at hjemmeholdet bragte sig foran i kampen.

Alexei Yemelin kanonerede pucken ind fra blå linje, men scoringen blev underkendt, fordi målet var ude af position.

Dermed måtte de to hold ud i fem minutters overtid i spil fire mod fire, hvor amerikanernes Patrick Kane kunne være blevet matchvinder.

Men helt alene med Bobrovsky ramte han benskinnerne, og de to hold måtte ud i en straffeslagskonkurrence om det tredje point.

Den vandt amerikanerne altså, og dermed står holdet rigtigt godt i kampen om at gå videre som etter fra gruppe 2. Det kræver dog en sejr over Slovenien søndag.

/ritzau/

Dagens Gossip