Usædvanlig øjensygdom får denne kat til at ligne et rumvæsen

I middelalderen udråbte kirken kattene til at være i ledtog med hekse og djævlen selv, og en del af forklaringer på frygten for de små venner på fire ben skulle findes i deres øjne.

Katteøjne kan virke tiltalende på visse folk, mens andre mennesker kan blive nærmest paniske ved at se ind i de runde og lysende øjne.

Men selv elskere af de pelsklædte bamser vil nok gøre store øjne, hvis de en mørk aften stod ansigt til ansigt med Mathilda.

Den to-årige hunkat lider er af sjælden sygdom, der har fået hendes øjne til at hæve op til en usædvanlig størrelse. Det skriver engelske metro.

Øjensygdommen, der desværre har påvirket Mathildas synsevne, manifisterede sig til at starte med som en forstørret pupil i hendes højre øje.

Mystikken i katteøjet var i første omgang kort, da pupillen efter noget ændrede sig til normal størrelse.

Men noget tid senere blevet ejerne kontaktet af det dyreinternat, hvor de i sin tid hentede den stribede kat.

I telefonen forklarede internatet, at Mathildas søskende alle havde fået den mystisk sygdom.

Læs også: 7 råd til katteejere, der skal på ferie

Herefter blev katten øjne igen mærkelige; de svulmede op og blev enorme. Og sådan har øjenene været lige siden.

Ejerne af katten er i tvivl om, hvad de skal gøre ved den sære øjensygdom.

En af Mathildas søskende har gennemgået en operation for lidelsen, men indgrebet førte kun til 'et blandet resultatet', og derfor tøver ejerne med at få Mathilda under kniven.

Flere dyrlæger har tilset katten med de store øjne, og de er overbevidst om, at hun ikke er i smerter.

Mathildas ejere har nu oprettet en profil på det sociale medie Instagram – her poster de flittigt billeder til de 20.000 følgere, der holder øje med Mathildas usædvanlige liv med den sære sygdom.

'Uanset hvad der sker, så er hun perfekt og smuk', skriver ejerne på Instagram-profilen. 'Vi vil altid elske og pleje hende på den absolut bedste måde, og det vil vi gøre så længe denne lille alien er hos os'. 

Følg Dagens Katte for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip