Usædvanlig trio vil vende op og ned på danske bilafgifter

Bilsælgerne og forbrugerne går nu sammen i et uvant samarbejde med et forslag til en revolution af de danske bilafgifter.

Det fremgår af et nyt fælles udspil, erfarer TV 2 Business.

Sammen med Dansk Industri og De Danske Bilimportører vil FDM skabe et helt nyt afgiftssystem, som skrotter det værdibaserede system, der findes i dag.

Det nuværende system bygger på jo højere pris - des højere afgift.

Det nye system skal ifølge forslaget fra de tre organisationer alene fastsætte afgiften ud fra tekniske kriterier som vægt, CO2-udledning og sikkerhed i stedet for prisen.

- Den værdibaserede afgift gør det uforholdsmæssigt dyrt at være bilejer og rammer skævt i forhold til de biler, vi ønsker, siger FDM's direktør, Thomas Møller Thomsen, til TV 2 Business.

Forslaget er provenu-neutralt, men skal på sigt medføre billigere biler med højere sikkerhed og mere vægt på at mindske udledningen af farlige stoffer.

I forslaget indgår, at registreringsafgiften skal være løbende i stedet som nu, hvor hele afgiften betales på én gang.

Organisationerne bag forslaget mener, at bilafgifterne i dag virker uhensigtsmæssigt på flere måder.

- En intelligent omlægning af bilafgifterne vil gavne miljø, trafiksikkerhed og mobilitet i samfundet, siger branchedirektør Thomas Møller Sørensen, Bilbranchen i Dansk Industri.

Han bakkes op af Gunni Mikkelsen, der er administrerende direktør i De Danske Bilimportører.

- Hvis vores bilpark fremover skal minde om et moderne vestligt land, er vi nødt til at få ændret på registreringsafgiften, siger Gunni Mikkelsen til TV 2 Business.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip