Usædvanligt lune temperaturer i sidste oktoberuge

Skrevet af admin

27/10/2014

Mest læste i dag

Både skisokker og solbriller kan komme til sin ret i løbet af denne uge, hvor en koldfront omkring onsdag afbryder ellers lune dage og nætter.

Det oplyser vagtchef ved DMI Niels Thyge Rasmussen mandag morgen.

I løbet af ugens to første dage kan temperaturerne komme op på 15-16 grader, og især tirsdag bliver der ganske meget solskin.

- Det er ret usædvanligt, at vi har så høje temperaturer i slutningen af oktober. Vi kunne godt gå hen og få en af de varmeste oktober måneder vi har registreret, siger Niels Thyge Rasmussen.

Han bemærker, at stort set ingen steder i landet har oplevet at komme under 10 grader natten til mandag, og at der flere steder har været op til 14 grader hele natten i gennem. Det er normalt en lun dagtemperatur på denne årstid, bemærker han.

Onsdag kommer der et regnvejr forbi - en koldfront, der passerer fra nordvest - og den kan komme til at stå i vejen for, at temperaturerne bryder rekorder i denne måned.

Fronten vil ifølge vagtchefen ikke give mere end mellem to og fem millimeter regn, men når den er passeret, vil der være et par kolde nætter.

Temperaturerne kan komme helt ned under frysepunktet natten mellem onsdag og torsdag og især mellem torsdag og fredag.

- Der kommer et koldt gys, og så begynder vi sådan set bare at få det mere normale oktobervejr, siger Niels Thyge Rasmussen.

Ifølge DMI varer vintervejret dog kun et par dage, for når slutningen af ugen nærmer sig, kommer det milde vejr tilbage.

Selvom det ikke nødvendigvis bliver helt tørt, bliver det en lun weekend med op til 15-16 grader igen.

I begyndelsen af ugen vil der være en frisk vind fra sydvestlig retning, men det er den, der trækker det lune vejr med sig. Midt på ugen lægger vinden sig, og det er her de kolde temperaturer sætter ind.

/ritzau/