Usain Bolt: Meningsløst at slette verdensrekorder

Skrevet af admin

16/01/2016

Dagens topnyheder

Torsdag fremlagde Det Internationale Antidopingagentur (Wada) anden del af rapporten omkring doping i atletik.

Her lød konklusionen, at topfolk i Det Internationale Atletikforbund (IAAF) har dækket over de dopede russiske atleter, som første del af rapporten afslørede, og som har ført til suspendering af Det Russiske Atletikforbund.

Afsløringen af IAAF's rolle i sagen skuffer atletikkens største stjerne, den jamaicanske sprinter Usain Bolt.

- At høre sådan noget er ret chokerende for mig, og man føler sig svigtet som atlet, når man gerne vil være med til at rydde op i sporten, siger Bolt til Reuters.

Den omfattende dopingskandale har ført til forslag om, at man sletter alle verdensrekorder og starter forfra. Men den idé har jamaicaneren ikke meget fidus til.

- Efter min mening vil det være meningsløst, siger Bolt.

Han er selv indehaver af verdensrekorderne på 100-meter og 200-meter, ligesom han var med, da Jamaicas hold på 4x100-meter stafet satte verdensrekord i 2012.

- Sket er sket. Man må kigge fremad og sørge for at gøre de kommende verdensmesterskaber og olympiske lege og de næste verdensrekorder så gode, som det er muligt, lyder det fra den seksdobbelte OL-guldvinder.

Selv om Bolt er skuffet over afsløringerne i den seneste Wada-rapport, så vil han vente med at fælde en endelig dom over IAAF.

- Det er et svigt, så forhåbentlig passer det ikke. Men vi må se, hvad der sker, siger han.

Usain Bolt er netop blevet kåret til årets sportsmand i Jamaica for sjette gang i karrieren, efter at han i 2015 gjorde comeback efter en lang skadepause og genvandt VM-titlerne i både 100-meter, 200-meter og 4x100-meter stafet.

/ritzau/