Usain Bolt - nu størst i VM-historien

Med sin tredje guldmedalje på sidste konkurrencedag ved VM i atletik i Moskva skrev Jamaicas Usain Bolt sig ind i historien som den største af alle.

Bolts guld på mændenes 4x100 meter stafet, som blev vundet sikkert med holdkammeraterne Nesta Carter, Kemar Bailey-Cole og Nickel Ashmeade, er Usains Bolts ottende medalje af guld i VM-sammenhæng og den tiende i alt.

Dermed kommer jamaicaneren op på siden af de to amerikanere, Carl Lewis og Allyson Felix, der også har vundet otte VM-guld og ti VM-medaljer i alt, men mens Lewis og Felix har hver en sølv og en bronze som de to sekundære podiepladser, kan Bolt bryste sig med to sølvmedaljer fra VM i Osaka i 2007.

Dermed sniger den 195 centimeter høje jamaicaner sig forrest i rækken af atleter, der har vundet mest ved VM nogensinde.

Det stopper dog ikke her, hvis det står til Bolt. For han vil også skrive historie i olympisk sammenhæng, hvor han både i Beijing i 2008 og i London sidste sommer vandt tre ud af tre mulige guldmedaljer i 100 m, 200 m og 4x100 m.

- Mit mål er at forsvare mine olympiske titler i Rio (OL i 2016, red.). Ingen har tidligere vundet OL-guld tre gange før, og disse VM-guldmedaljer er et stort skridt på vejen mod det mål, siger Usain Bolt.

Justin Gatlin, der var sidste løber hos USAs sølvvindere mente, at det kunne være blevet til amerikansk guld, hvis ikke han og Rakieem Salaam havde fumlet i sidste skifte med depechen.

- Vi kunne have besejret jamaicanerne. Jeg er skuffet på mine holdkammeraters vegne. De fortjente mere. Jeg tror, mit fumleri kostede os sejren, mente en ærgerlig Justlin Gatlin ifølge Reuters efter finaleløbet, hvor USA blev slået med tre tiendedele af et sekund af Jamaica, de rløb i 37,36 sek.

Usain Bolt, der løb sidste tur mod Gatlin, mente dog ikke, at USA-løberens uheld gjorde den store forskel.

- Jeg var ikke for alvor bekymret over Justin. Jeg vidste, at hvis han fik depechen før mig, ville jeg være i stand til at fange ham. Det handlede bare om at komme derudad så hurtigt som muligt, sagde Bolt, der hentede stort bifald på Luzhniki Stadion i Moskva, da han fejrede sin tredje guldmedalje med en spontan kosak-dans foran det russiske publikum.

Også hos kvinderne vandt Jamaica guld i 4x100 meter stafet, og dermed blev også Shelly-Ann Fraser-Pryce tredobbelt sprint-guldvinder, idet hun præcis som landsmand Bolt også var hurtigst på 100 m og 200 m.

De sammenlagt seks guldmedaljer til Jamaica gjorde nationen til VMs tredjemest vindende ved siden af USA. Værtsnationen Rusland topper dog listen med i alt syv guldmedaljer.

 

 

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip