Usain Bolts nytårsforsæt: At komme under 19 sekunder

Usain Bolt har ikke gjort meget væsen af sig på løbebanerne i 2014, hvor en fodskade begrænsede hans deltagelse i store stævner.

Verdens hurtigste mand var kun årets 15.-bedste 100 meter-løber, men han prøver at holde krudtet tørt indtil OL i Rio kommer tættere på.

I et interview med aviserne General-Anzeiger Bonn og Kölner Rundschau fortæller han i hvert fald, at drømmen om at løbe endnu hurtigere, end han tidligere har gjort, fortsat er til stede.

Jamaicaneren tror i hvert fald på, at hans verdensrekorder kan forbedres.

- Verdensrekorder er til for at blive brudt, og jeg er sikker på, at mine tider på 100 og 200 meter stadig kan forbedres, siger han.

Bolts verdensrekorder lyder på henholdsvis 9,58 sekunder og 19,19 sekunder, og specielt sidstnævnte vil han gerne have længere ned.

- Jeg ville gerne være ham, der kommer under 19 sekunder som den første. Det ville sætte et pejlemærke for den næste generation, som bliver svært at slå, siger han.

28-årige Bolt har tidligere flirtet med ideen om at forsøge sig med længdespring, men har droppet planerne.

- Min træner siger, at risikoen for skader er for stor, så jeg holder mig til 100 og 200 meter resten af min karriere, siger han.

Blandt Usain Bolts vigtigste opgaver i 2015 bliver VM i Beijing, hvor han vender tilbage til det olympiske stadion, hvor han vandt tre gange OL-guld i 2008

/ritzau/

Dagens Gossip